Sorbact® Fungi er et moderne og enkelt alternativ til kremer og salver

Ved ugunstige forhold kan soppinfeksjon utvikles i fuktige hudfolder som f.eks. i magefold, under brystene og mellom fingre og tær. Vanlige symptomer er rødhet, flassende hud, kløe og blemmer, også vond lukt kan forekomme. Sorbact® Fungi tilbyr en velprøvd og enkel metode for å behandle soppinfeksjon i hudfolder.

Bakgrunn og symptomer

Soppinfeksjon i hudfolder rammer i stor utstrekning overvektige personer, personer med nedsatt immunforsvar (ved eksempelvis diabetes) og kvinner med stor byst. Infeksjonen kalles også candida-infeksjon og oppstår lettere i fuktige, varme miljøer. Derfor kan også spedbarn og personer som arbeider i fuktige, varme miljøer, bli rammet.

De vanligste symptomene er kløe og blemmer eller sprekker i huden. Symptomene opptrer i større hudfolder, i kvinners underliv og under bysten. Ikke sjelden ser infeksjonen ut som eksem, og huden kan flasse. Plagsom lukt kan også oppstå i det infiserte området.

De vanligste symptome

  • Kløe
  • Røde utslett
  • Eksemlignende hudforandringer
  • Plagsom lukt

Årsak

Sopp i hudfolder avhenger av gjærsoppen Candida albicans, som finnes helt naturlig i alle menneskers tarmer og på slimhinner. I hudområdene der det blir ekstra varmt og fuktig, kan soppen spre seg og gi kløende, sviende forandring, blemmer og sprekker i huden.

Soppen angriper ofte områder der huden har kontakt med annen hud. Vanlige steder er under hengende bryst, i bukfolder, armhulene eller lyskene. Soppinfeksjonen kan gi mange plager og ha en plagsom lukt, og de berørte områdene kan være vanskelige å behandle.

Er det en candida-infeksjon?

  • En gjærsoppinfeksjon medfører forandring med et svært karakteristisk utseende.
  • Hvis du er usikker, bør du overlate til lege å stille diagnose.

Behandling

Forebyggende behandling

Man kan forebygge soppinfeksjoner på flere måter. Å ha en god hygiene og vaske seg regelmessig er et grunnleggende råd. Det er viktig å tørke tørt i alle hudfolder. Hvis man ofte befinner seg i fuktige miljøer eller arbeider i varme og fuktige omgivelser, bør man bruke klær og sko som Hjelper til med å transportere fukt vekk fra huden.

Sorbact® Fungi behandler soppangrep

Sorbact® Fungi er en effektiv og veldokumentert metode for å behandle bakterie- og soppangrep i hudfolder. Metoden bygger på en naturlig prosess, der sopp binder til bandasjens overflate.

Slik gjør du

Vask området med såpe og vann, tørke ordentlig tørt. Klipp til bandasjen i egnet lengde og legg i hudfolden, fikser ved hjelp av undertøy eller hudvennlig teip, eksempelvis ved å feste bandasjen på kortsiden av bandasjen. Det gjør ingenting at bandasjen sitter på frisk hud. Bytt bandasjen daglig, vask alltid ren huden før ny bandasje legges på. Behandlingstid er normalt 5–10 dager. Fortsett ytterligere et par dager etter at det røde har lagt seg og huden ser normal ut igjen.

Forebygger soppinfeksjon

  • Unngå fuktige, varme miljøer
  • Bruk luftige klær og sko, gjerne i materiale som transporterer bort fukt
  • Ha en god generell hygiene


Siden er gransket av Margareta Grauers, dermatologisk sykepleier, 2017-06-29

Anbefalte produkter

Sorbact® Fungi

For behandling av soppinfeksjoner i hudfold

Sopp binder til Sorbact®-overflaten og fjernes ved bandasjebytte. For bruk i hudfolder, eksempelvis buken, under bryst og i lysker.

Sorbact® fås kjøpt på ditt nærmeste apotek

Klikk på noen av lenkene for å komme til respektive apotek. Sorbact® finnes på alle apotek, imidlertid kan lokale forskjeller i sortimentet forekomme.